Wie ben ik


DG ArtWork

Naam Danny Goessens
Adres Beneden Hemelrijk 22 - 9402 Meerbeke
Tel: 054339891
Geboren te Meerbeke op 13 juni 1958

 

 

 

 

Schilder en beeldhouwer

Stijlen:      van modern tot klassiek
Technieken schilderkunst:      olieverf op doek, acryl, zijdeschilderen, pen-, potlood- en houtskooltekeningen, aquarelleren, collage en reliëf, air-brusch..
Technieken beeldhouwen:  steen, hout, metaalconstructies, brons, glas, ...
Beeldhouwopleiding:   3 jaar hogere graad beeldhouwtechnieken, privaatcursussen hout in Oostenrijk
Juwelen:   moderne juwelen in goud en zilver
   
Tentoonstellingen:  

groepstentoonstellingen te Ninove en deelgemeenten, Aalst, Geraardsbergen, Schendelbeke, Moorsel, Ukkel, Herne, Galerie "Chris Delaet" Century Center Antwerpen, K.Beatrixgebouw Utrecht, Abdij van Affligem, Galerie "'Leeghoek" Wannegem-Lede.....

 

Tal van werken zijn in privébezit in binnen- en buitenland o.a. Duitsland, Oostenrijk, Italië, Engeland, Kroatië, Bosnië, Servië, U.S.A.,het Koningshuis van België en tal van BV's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben een kunstenaar met vele zijden en dat graag nieuwe technieken uitprobeer. Zowel op het gebied van schilder- als beeldhouwkunst. Evenzeer word ik aangetrokken door het klassieke als door het extreme moderne.

 

 

In de klassieke werken trekt mij de natuur, met zijn wisselende kleurenpracht in elk seizoen, aan. Vooral boeien mij de oude boerderijen met hun grillige knotwilgen die afsteken op de achtergrond en waar de blauw

De moderne werken verklaren zichzelf niet, maar laten het aan de kijker over om er duizend en één verhaal achter te zoeken, een gedachtenspel waarin de toeschouwer in zijn eigen wereld naar een oplossing zoekt, ofwel wordt af en toe eens een ernstig onderwerp aangesneden zoals een oorlog.

Teneinde mijn gedachten vorm te geven aarzel ik niet om technisch gangbare gewoonten te doorbreken d.m.v. uiteenlopende technieken met elkaar te vermengen zoals de techniek van modellage, reliëf en collage, gekombineerd met verschillende verfsoorten en materialen op linnen of houtpaneel, waardoor onconventionele en eigentijdse kunstwerken ontstaan.

Onder impuls van een uitbundige creativiteit ontstond de zin voor het beeldhouwen waarin voor mij een nieuwe horizon voor kunst open ging. Er ontstaan werken tussen leven en droom, tussen werkelijkheid en het vissionaire. Werken uit verschillende materialen of gecombineerd zoals hout, steen, metaal en glas.